Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram

100 dagen leven op schuldsaneringsniveau

Waarom 100 dagen onder bewind?

Waarom 100 dagen onder bewind?

Die vraag krijg ik vaak te horen. Van familie, vrienden, maar vooral van vreemden via de verschillende social media kanalen. Ja, waarom doe ik het eigenlijk?

Omdat ik het belangrijk vind dat er aandacht komt voor dit maatschappelijke probleem. Armoede is voor mij absoluut geen spelletje, ik maak mij erg hard voor mensen die in armoede leven en dit is ook absoluut niet wat ik met dit project doe. Het is niet mijn bedoeling om over te komen als iemand die even arm zijn probeert na te bootsen. Het is bedoeld om er van te leren zodat ik de doelgroep nog beter kan helpen.

Ik ben zelf werkzaam in de armoedebestrijding in Amsterdam en kom dagelijks met gezinnen in aanraking die het met heel veel minder moeten doen. Dit heeft overal invloed op, de mate van stress die hierbij komt kijken zal ik nooit kunnen evenaren. De langdurige spiraal van armoede is iets wat ik in 100 dagen niet zal meemaken.

En dat is ook absoluut niet wat ik beoog te doen…

Ik leef onder budget om te kijken of het mogelijk is om rond te komen, waar loop ik tegen aan, zijn er voldoende voorzieningen, om te schreeuwen dat er meer gedaan moet worden voor deze doelgroep, om aandacht te vragen voor al die kinderen die opgroeien in armoede. Ik ben me heel bewust dat er mensen en gezinnen zijn die het met veel minder moeten doen en daar heb ik heel veel bewondering voor. (Tips zijn erg welkom).

Waar doe ik het niet voor? Ik doe het niet om te bewijzen dat ik het wel kan, of dat het me makkelijk af gaat. Dat gaat het me namelijk niet. Ik vind het nu al zwaar en dan heb ik nog meer te besteden dan mensen die onder bewind staan.

En ik doe het al helemaal niet om te sparen. Ja, ik zal flink wat geld over houden na deze 100 dagen, maar dat geld ga ik niet aan mijzelf besteden. Dat doneer ik met veel liefde aan de stichting waar ik voor werk. Zodat het terecht komt bij diegene die het beter kunnen gebruiken.