Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram

100 dagen leven op schuldsaneringsniveau

Slowfood

Slowfood

Zondag sprak ik op een slowfood festival over de toegankelijkheid van slowfood voor minimahuishoudens. Slowfood houdt zich bezig met eerlijk, gezond en duurzaam eten. Hun slogan is: Good, clean and fair food for All! Dit kan ik natuurlijk binnen 10 seconden onderuit halen. Want zodra er een beperkt budget is, hoe graag je ook zou willen, is eerlijk en duurzaam eten een stuk lastiger.

Daar hangt namelijk helaas een prijskaartje aan. Mooi dat er een beweging is die zich bezig houdt met bewust, eerlijk en duurzaam eten. Maar het idee dat dat voor iedereen toegankelijk is? Helaas. Ik wou dat het zo mooi was!

Dat neemt niet weg dat je niet gezond kan eten. Wij hebben de afgelopen weken echt niet ongezond gegeten, we hadden elke dag verse groente en fruit. De schijf van 5 halen we ook wel (ondanks het gebrek aan vlees).

Maar er is weinig variatie moet ik zeggen. Ik ben normaal dol op koken en kan best leuke gerechten bedenken. Maar voor mijn gevoel eten we al 12 weken hetzelfde. Eentonig.

Brood als ontbijt, met beleg. Dat zeker wel! De smoothies gingen er al vrij snel uit. Brood voor lunch. Soms soep, als er wat over was van de dag ervoor. En avondeten. Dat schippert tussen: nasi, pasta bolognaise, pasta erwt spek en spinazie, wraps met falafel of pannenkoeken. Dat eten we praktisch al 12 weken. Verdeeld over de week met hier en daar een uitspatting.

Deze eentonigheid, dat zal toch wel aan mij liggen? Gelukkig krijg ik dat wel vaak te horen. Niet dat ik eentonig ben, maar wel dat ze nog divers eten en creatief kunnen omgaan met voedsel. Ze moeten wel, zeker als ze afhankelijk zijn van de voedselbank. Dan weet je namelijk niet wat je krijgt. Ik word wel eens uitgenodigd door gezinnen die ik begeleid om te blijven eten. En geloof me, daar is aan creativiteit geen gebrek!