Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram

100 dagen leven op schuldsaneringsniveau

Met zelfgesmeerde bammetjes naar de ballenbak

Met zelfgesmeerde bammetjes naar de ballenbak

Het is vakantie. De kinderen zijn vrij en ik ben vrij. Normaal gaan we veel op pad, crossen we half Nederland door voor uitjes en bezoeken aan familie en vrienden. Maar benzine is echt duur, hier was ik me al bewust van, maar in de situatie waar we nu in zitten is het eigenlijk onmogelijk om auto te rijden. We laten de auto staan voor nood.

Ik zou vrienden en familie kunnen vragen om naar ons te komen, maar merk dat ik het lastig vind om te vragen. Ik wil ze niet tot ‘last’ zijn. Hoewel ik het nooit een probleem zou vinden als vrienden aan mij zouden vragen of ik naar hun kan komen omdat er weinig geld is. Sterker nog, ik zou het heel erg vinden als ze dat niet aan zouden geven. Waarom doe ik het dan niet? Schaamte?

Zelfs mijn eigen ouders wil ik niet continu vragen of ze de kinderen komen halen in plaats van dat ik ze breng. Terwijl ik weet dat ze dat nooit een probleem zouden vinden, al bel in midden in de nacht. In plaats daar van probeer ik een tussen oplossing te bedenken: Ik fiets een stuk en mam haalt de kinderen buiten de stad op. Ik wat beweging gehad en het scheelt moeders met de auto door de stad.

Voor uitjes speur ik naar leuke dingen die op fietsafstand zijn. Ja, mijn is fiets is gemaakt! Ik kreeg zoveel lieve tips! Het repaircafe, fietsenmaker Smerig, Buuv.nl en mijn supervriend die het zelf kan maken! Hulde voor alle hulp en tips.

Uitjes dus! Er zijn talloze parken in de omgeving en genoeg gratis speeltuinen, kinderboerderijen of treinstations voor vermaak. Maar soms regent het, dit voorjaar wat meer dan gemiddeld. En dan zijn overdekte activiteiten wel zo fijn.

Als je in Amsterdam woont en moet leven van een minimuminkomen heb je recht op een Stadspas. Omdat ik in aanmerking zou komen voor een stadspas met het leefgeld wat ik nu heb mag ik gebruik maken van de aanbiedingen van de stadspas. Dan gaat het stadspas bedrag van mijn budget af.

Wat te doen deze vakantie? Zwemmen in het De Mirandabad? (Gratis!) Naar het circus in het park? (1,- euro). Kijkje nemen in Nemo? (Gratis)
Genoeg te doen dus. Maar inmiddels zijn we erachter dat daar het probleem niet ligt. Het is dat continue gevraag om een ijsje, een snoepje, een zak popcorn. Alle extras die erbij komen kijken tijdens en na de activiteiten. Dat kost al snel 5-10 euro per uitje met 2 kinderen. Geld wat ik lastig vind om uit te geven. Maar ook daar zijn oplossingen voor te vinden.

Het grootste verschil met op pad gaan in vergelijking met een maand geleden? Een grote rugzak met zelf gesmeerde boterhammen en pakjes appelsap van de Lidl!