Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram

100 dagen leven op schuldsaneringsniveau

Hieperdepiep Hoera!

Hieperdepiep Hoera!

Feestvieren zonder geld, hoe doe je dat? Al vanaf het moment dat ik zwanger was kon ik me bezighouden met zijn eerste verjaardag. Mensen die mij kennen weten namelijk dat ik wel van een feestje hou. En dan het liefst feestjes met veel mensen, veel eten, veel drinken en veel katers. Surprisefeestjes, verjaardagsfeestje, terug van reis kom feestjes, maar ook halve verjaardagen vier ik graag. Dat klinkt misschien raar, maar ik vier graag het leven en dat doe ik het liefste met vrienden en familie.

Nu zijn er 2 verjaardag tijdens deze 100 dagen. Die van mijn jongste zoon en die van mij. Ik denk dat mijn jongste zoon, die 2 is geworden, er niet zo bewust van is. Maar een van de voorwaarden zodat manlief mee zou doen aan dit project was dat er feest was als hij 2 werd. En feest was er. En dat hebben we gemerkt ook, want het geld is (zo goed als) op. En het is dinsdag.

De basis voor een feest hebben we altijd in huis. Ballonnen, slingers, kaarsjes. Daarnaast heb ik van een werkevent, gratis, 20 helium ballonnen meegenomen dus dat kwam goed uit, extra feestelijk!

We vierden het in de tuin van opa en oma, met taarten van oma, tante en ome D. So far, so good. Nog 0 euro uitgegeven. De boodschappenlijst lag al 3 dagen op tafel, keurig uitgerekend, bij de Lidl boodschappen doen en op de markt nog fruit en groenten halen. Ik was alleen 1 ding vergeten. Het was zondag. Geen markt en een gesloten Lidl tot 10 uur. En het feest begon om 10 uur. En ik moest nog versieren en de boel kidsproof maken. Dat resulteerde in stress, dus chaos en een bon van  52,40 euro. Omdat alles bij de Albert Heyn gehaald moest worden.

We hebben het express in de ochtend gevierd, zodat we geen avondeten in huis hoefden te halen voor alle gasten. Een lastig punt voor mij, want ik voorzie mensen graag van eten. Dus geen avondeten voor de gasten, maar wel een BBQ met de familie en toch wat te eten voor de middag.

Uiteindelijk hebben we een heerlijke dag gehad, met zon, eten, drinken en cadeautjes voor de kleine man. Maar, de kater komt later. De bodem van de portemonnee is zichtbaar en de stress die me dat oplevert is groot. Het is pas dinsdag. Dat betekent dat er nog 4 dagen zijn tot ik weer weekgeld krijg.

Er is eten voor deze week, wat minder brood, wat meer uit blik. Wat minder vers, geen vlees. Maar hoeveel luiers hebben we nog? Is er nog WC papier? Is de deodorant niet op? En, wat was er woensdag ook alweer? Oh ja. Kind moet trakteren op de crèche.