Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram

100 dagen leven op schuldsaneringsniveau

Blogloos

Blogloos

Ik had 2 weken geen zin, ik wist niet waar ik over moet schrijven. Er verandert namelijk niks. Het is elke week hetzelfde. Soms wat meer stress, soms wat minder. Dus blogloos.

Vrijdag begint het boodschappenlijstje zich te vullen, op zaterdag doen we boodschappen, bedenk ik gratis dingen om met de kids te doen, dan start de week en ga ik werken en slapen. Dat klinkt redelijk depressief en dat is het ook.

De mogelijkheid om eens iets leuks te doen, zonder kinderen, is er eigenlijk niet. Een oppas is te duur en iets leuks doen kost ook al snel geld.

Nu heb ik afgelopen week wel iets leuks gedaan! Uit eten, met de man. Kinderen naar opa en oma. Uit eten? Duur grapje. Ja zeker, maar we mochten proefeten bij een nieuw restaurant. Voor noppes! En dat was me toch een partijtje lekker. Niet alleen het eten, maar om er even uit te zijn met zijn twee├źn.

Ik weet uit ervaring dat de uitjes zich in echte armoede vaak beperken tot eten bij fastfoodketens. Het verwennen van kinderen gaat vaak in de vorm van slecht eten, een happy meal, snoep en ijs. Dit vind ik kwalijk, maar ook begrijpelijk. Het is goedkoop, toegankelijk en kinderen vinden het bijna altijd lekker. Slecht eten is (vaak) goedkoper dan gezond eten.

Wij proberen het thuis zo gezond mogelijk te houden en dat lukt aardig, maar dat betekent wel dat ik dingen moet schrappen van de boodschappenlijst. Duurzame, biologische spullen. Voornamelijk vlees is zoveel duurder als je een duurzame optie kiest. Dus kiezen wij voor geen vlees. Maar de meeste mensen kiezen voor plofkip. Volgespoten met antibiotica en water.

Er is een groot verband tussen slechte gezondheid en leven in schaarste. En dat word me hoe langer dit project duurt, steeds duidelijker.

De goede opties zijn duurder. Volkoren, spelt, biologisch en laten we het maar niet hebben over de trend “superfoods” waar je al snel een klein fortuin neerlegt voor een zak verkapt vogelzaad.

Allemaal wat minder eten en zorgen dat de gezond opties wat goedkoper worden?